Stomi

Vi hjelper deg med valg av produkter og tilbyr hjemmebesøk.

Vi arbeider tett med sykehusene som utfører stomioperasjoner og tilbyr våre kunder gratis hjemmebesøk for informasjon og veiledning i bandagering av stomi. Kontakt oss dersom du har spørsmål eller ønsker informasjon og veiledning for å finne produktene som passer din livsstil og situasjon.

Nærmere 14 000 personer her i landet lever med stomi. Lekkasjer, lukt, sårhet og luft er plager du kan bli kvitt med riktig utstyr. Vi fører alle stomiprodukter som dekkes på blå resept og E-resept, også brokkbelter.

Stomiutstyr

Stomiutstyr finnes i to hovedkategorier:

Endelssystem består av en pose og hudkleber som er permanent festet til hverandre. Når det må byttes fjernes hele utstyret, noe som gjør dette systemet egnet for hyppige skift.
Todelssystem har separat pose og hudplate. I disse systemene kan posen fjernes og byttes uten at hudplaten må byttes. Det er to koblingssystemer mellom hudplaten og posen

Posetyper

Lukkede poser brukes generelt dersom du har en colostomi, ettersom avføringen vanligvis er fastere. Lukkede poser er utviklet for å fjernes og byttes ut når de er fulle
Tømbare poser brukes generelt dersom du har en ileostomi, da avføringen vanligvis er flytende. Noen ganger brukes tømbare poser til colostomi også. Tømbare poser er enkle å tømme og må ikke byttes ut så ofte som lukkede poser.
Urostomiposer brukes dersom du har en urostomi, for å håndtere urin. Posen kan tømmes ved behov og byttes når det er nødvendig. En urostomi kan kobles til en oppsamlingspose og dermed unngå å måtte bytte pose i løpet av natten. 

Andre produkter

Det finnes en rekke produkter og hjelpemidler som kan gjøre hverdagen for deg med stomi enklere.

Tetningsringer skaper en forsegling mellom stomien og hudplaten og er utviklet for å beskytte mot lekkasje og beskytte huden. De er også lett å forme, sette på og fjerne.
Pasta fyller dype ujevnheter og folder, noe som skaper en tett forsegling mellom hudplaten og huden. Reduserer hudirritasjon.
Sårpulver reduserer hudirritasjon relatert til fuktig hud. Absorberer fuktighet slik at huden holder seg tørr. Kan brukes rundt stomien eller under kleberen.
Kleberfjerner er en enkel måte å fjerne hudplaten og hvilken som helst kleber på huden uten at det går utover klebeevnen til den neste hudplaten.
Barrierekrem behandler sår, tørr og irritert hud. Den har en fuktgivende effekt som ikke går utover hudplatens festeevne.
Barrierefilm reduserer hudproblemer knyttet til lekkasje, beskytter huden mot stomiinnhold og kleber uten å påvirke hudplatens klebeevne.
Plateforforsterker tape som holder hudplaten på plass og er elastisk slik at den følger kroppens fasong og bevegelser.
Posedeodorant smørende deodorant som nøytraliserer lukt og sikrer at innholdet glir ned i posen og ikke er rundt stomien. Det gjør også posen lettere å tømme.
Belter laget av et mykt og komfortabelt materiale, og som er diskré å bruke. Det holder hudplaten på plass for ekstra sikkerhet.
Brokkbelter et støtte/brokkbelte er et belte til anvendelse ved brokk rundt stomi og for støtte ved mindre brokk. Kan også benyttes forebyggende for brokk. Stomibelter er utformet for å gi en trygg og sikker fiksering, samtidig som de skal være behagelige å ha på seg.
Undertøy som gir lett support rundt stomiområdet og holder posen på plass, natt som dag. Undertøyet har høy midje og sitter bekvemt over stomien. Undertøy fåes ikke på resept. 
Helsefaglig kompetanse
Gratis hjemmebesøk
Fraktfri levering
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com