Glidelaken

Illustrasjon-Glidelaken-m2veis-stikk-300x300

Glidelaken, silkelaken eller snulaken. Kjært barn har mange navn.          Glidelaken er et enkelt og genialt hjelpemiddel som brukes av flere tusen mennesker med forskjellig grad av smerter, sykdom og funksjonshemming.

Glidelaken passer glimrende for alle som har problemer med å snu seg i sengen, enten på grunn av smerter eller funksjonshemming. Slagrammede, hofteopererte, kreftpasienter, kvinner med bekkenløsning, nakkeslengskadde, ryggmargsopererte, tunge pasienter og personer med akutte ryggplager, polio og MS er eksempler på pasienter som vil kunne ha stor nytte av Glidelaken.

Brokk – mange kan rammes av brokk, men hjelp og behandling finnes

Balder lyskebrokkbelte en-sidig                 Balder lyskebrokkbelte to-sidig      

Det finnes mange typer brokk og flere årsaker til hvorfor man får brokk. Brokk fremtrer som en kul når man står oppreist, hoster eller presser ut magen. Noen ganger kan brokket gi svie og ubehag før det blir synlig. Over tid kan brokket bli større og gi økende plager 

Når man har brokk, bør man være forsiktig med tunge tak og løft. I mange tilfeller kan brokket bli større og gi økende plager for den som rammes, uansett brokktype, men i dag finnes det mye god hjelp og behandling å få.

Lyskebrokk er den vanligste typen brokk og flere menn enn kvinner rammes. Et lyskebrokkbind med god støtteeffekt kan forebygge en videre utvikling av brokket.

Balder er et smidig og diskré lyskebrokkbelte som ikke synes under klærne. Belte har god støtteeffekt og passer ved mindre og middels store brokk. Det er lett å tilpasse og finnes for dobbeltsidig og enkeltsidig brokk. Balder Dubbel leveres med to løse pelotter som kan plasseres i lommene foran. Balder Venstre og Høyre leveres med én pelott. Pelottene kan formes og slipes for individuell

 

 

 

Velkommen til salg av sko

logo

cf15268_thea_2Klaveness sandal01_039_aw15_medium__1Klaveness herresandalKlaveness dameskoKlaveness mørk damesko

Vi ønsker velkommen til salg av sko

Mandag 18.04.16  ved Ål Bo- og behandlingssenter         kl 10.00 – 13.00                     Fredag   22.04.16 ved Høgehaug  Bo- og behandlingssenter kl.10.00 – 13.00         Mandag  25.04.16 ved Elverhøy Helsetun                           kl 10.00 – 14.00                      Mandag  25.04.16 ved Gol Helsetun                                     kl 16.00 – 18.00                            Onsdag  27.04.16 ved Hemsedal Bygdeheim                      kl 17.00 -19.00                        Fredag   29.04.16 ved Geilotun alders- og sjukeheim      kl 10.00 – 13.00

 

 

 

Fiberdynen – en myk vektdyne som beroliger og gir bedre søvnkvalitet

Picomed`s komfortable Fiberdyne er en tyngdedyne for alle som sliter med å finne roen i forbindelse med søvn.

Fiberdyne - Kopi

Den luftige og pustende dynen beroliger og gir bedre søvnkvalitet. Den er derfor et unikt og effektivt tilbud til for eksempel pasienter med angst i forbindelse med søvn, eller pasienter som av andre grunner er urolige.

Enighet blant fagfolk

Ergo- og fysioterapeuter, pleiepersonale, leger og personer som har testet Fiberdynen i praksis, gir utrykk for at den er myk og føles som en alminnelig dyne, tross tyngden. Når man bruker Fiberdynen tenker man ikke over at det også er et hjelpemiddel.

Hvem kan bruke en tyngdedyne?

Personer som sliter med å finne roen kan ha stor nytte av Fiberdynen. Litt hviletid under dynen kan redusere angst og uro. Også personer med kognitive forstyrrelser kan ha glede av Fiberdynen, som for mange kan være et alternativ til dyr sovemedisin. Andre som kunne tenke seg en komfortabel dyne med lett tyngde, kan med fordel bruke Fiberdynen, da det gir en behagelig og deilig følelse av ro.

Fiberdynen kan ha en positiv innvirkning på personer med for eksempel:

 • Motorisk uro
 • ADHD
 • Søvnbesvær
 • Psykoser
 • Autisme
 • Uro/angst
 • Demens
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Stress

Bruddsåle med stiv forfot

  Banda logo Bruddsåle

Banda lanserer Bruddsåle med stiv forfot
Utviklet av Klaveness i samarbeid med Banda

Indikasjoner: Ikke reponerte fracturer, postoperativt og skade- eller sykdomsrelaterte tilfeller, hvor avstivning av forfot er påkrevd.

Beskrivelse: Rigide innleggsåler, for bruk i egne sko. Forfoten er avstivet med teknisk avansert kompositt materiale, hele sålen er dekket av termofilt.

Høyde på sålen er max. 4 mm.

Fra størrelse 35-36 til 47-48.

Repadina Plus – den naturlige løsningen mot vaginal tørrhet

Repadina Plus - ReducedMer enn 90% av alle kvinner opplever tørrhet i skjeden i en kortere eller lengre periode. 

Repadina Plus er den eneste hormonfrie vagitorie som bidrar til gjenoppbyggingen av vaginalslimhinnene. Den er reseptfri

Årsakene til tørrhet i skjeden kan være mange:

 • Brystkreftpasienter som får kjemoterapi eller strålebehandling.
 • Kvinner i overgangsalder, hvor østrogen produksjonen reduseres, blir slimhinnene i skjeden tørre, ømme og mottakelige for infeksjoner.
 • Kvinner som ammer kan ofte få lignende symptomer.
 • Kvinner som tar p-piller eller antidepressiva kan også få økt tørrhet og derved redusert sex lyst.
 • Kvinner som har fått utført gynekologiske inngrep, som for eksempel fjerning av eggstokkene, lider ofte av vaginal tørrhet.

Selv stress, overdreven bruk av såpe eller hard fysisk trening kan forårsake symptomer som kløe, svie, irritasjon og smerter i vagina.

Vaginal tørrhet er for mange et tabu som det kan være vanskelig å snakke om, selv med legen. Mange skjuler problemet til og med for partneren sin. Derfor får mange kvinner ikke den nødvendige behandlingen. Mange kvinner blir ikke behandlet for vaginal tørrhet. Etter overgangsalderen vil 40-60% av alle  kvinner lide av vaginal tørrhet, og av dem får bare 25% behandling. De resterende 75% aksepterer at tørr skjede er en del av det å bli eldre. En av årsakene til at man aksepterer dette, er at man ikke ønsker å bruke hormoner. Disse kvinnene har fra nå av et reelt alternativ til hormonbehandling

Hormonfri vagitorie

Repadina Plus er det eneste hormonfrie vagitoriet på markedet som både lindrer og medvirker til gjenoppbyggingen av vaginalslimhinnen uten å tilføre kroppen østrogen. Repadina Plus er uten hormoner, parabener eller parfyme. De fleste hormonfrie produkter på markedet mot tørrhet i skjeden tilfører bare midlertidig fuktighet, det er kun et slags vannbasert glidemiddel. Repadina Plus tilfører fuktighet samtidig som den bidrar til å gjenoppbygger slimhinnen.

For mer informasjon vennligst besøk www.repadina.no

 

Reduser risikoen for lårhalsbrudd

hip

Antall lårhalsbrudd øker kraftig om vinteren. Redsel for fall gjør at mange eldre blir mindre aktive i vinterhalvåret. Resultatet er dårligere helse, som igjen øker risikoen for fall og brudd. Bruk av hoftebeskyttere reduserer risikoen for lårhalsbrudd betraktelig.

En stor andel brudd skjer også hjemme, rett og slett ved at man mister balansen. Etter gulvet er trappa den mest risikopregede av alle miljømessige faktorer. Lårhalsbrudd rammer først og fremst eldre mennesker. Gjennomsnittsalder er 83 år og 75% som opplever et slikt brudd er kvinner.

Les videre